В САЩ бе намерен мъртъв бившият служител на Боинг Джон

...
В САЩ бе намерен мъртъв бившият служител на Боинг Джон
Коментари Харесай

Откриха мъртъв бивш мениджър, отговорен за качеството в Боинг

В Съединени американски щати бе открит мъртъв някогашният чиновник на " Боинг " Джон Барнет, който се съдеше с компанията, обвинявайки я в нарушение на индустриалните стандарти.

Бившият управител по надзор на качеството в " Боинг " Джон Барнет е открит мъртъв на 9 март в колата си на паркинг до хотел в Чалстън, където е давал показания в правосъдния развой против компанията. Полицията заяви, че той се е самопрострелял, все пак следствието продължава.

През 2019 година Барнет описа на БиБиСи, че под натиска на управлението служащите инсталират некачествени елементи на самолетите. Той е работил в компанията 32 години.

Барнет е предупреждавал без резултат за опасенията си. След като излиза в пенсия, стартира дълго правосъдно дело против корпорацията.

Американската корпорация " Боинг " достави доста по-малко самолети от серията си " 737 МАКС " (737 MAX) през февруари, до момента в който група от специалисти правиха обзор на индустриалните ѝ линии, осведоми ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на " Боинг " през февруари на клиенти са били доставени 17 самолета " 737 МАКС ". За съпоставяне през януари те са били 25, през декември - 44, а през ноември - 45.

В момента производителят на самолети е под напън да усъвършенства контрола на качеството след сериозен случай през януари. Тогава част от фюзелажа на на практика нов " 737-9 МАКС " (737-9 MAX), с повече от 170 души на борда, се откъсна от самолета малко след политане.

За благополучие при случая нямаше съществено потърпевши, защото двете места тъкмо до откъсналата се част, са били празни.

След следствие Национален ръб за транспортна сигурност (NTSB) откри, че липсват закрепващи болтове. Главният изпълнителен шеф на " Боинг " Дейв Калхун пое отговорност за случая. Федералното ръководство за авиация (FAA) на Съединени американски щати ревизира производството и изиска проект за усъвършенствания от компанията.

В. " Ню Йорк таймс " заяви, базирайки се на вътрешнофирмена информация, че " Боинг " е минал 56 от 89 инспекции на обособени процеси, както и че са открити общо 97 нарушавания.

Не се разяснява какъв брой съществени са откритите проблеми. Серията " 737 МАКС " е един от най-добре продаваните модели на " Боинг ". Компанията изостава от графика при обработката на поръчките и това може да аргументи усложнения в потенциала на самолетните компании.

Производствените линии на главния съперник на " Боинг " - " Еърбъс " (Airbus) към този момент работят на цялостен потенциал.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР