В Сърбия пристигнаха първите бежанци от Украйна, съобщи за Радио

...
В Сърбия пристигнаха първите бежанци от Украйна, съобщи за Радио
Коментари Харесай

В Сърбия пристигнаха първите бежанци от Украйна, страната има капацитет за приемане на 6000 души

В Сърбия дойдоха първите бежанци от Украйна, заяви за Радио Свободна Европа шефът на неправителствения Център за защита  и помощ на търсещите убежище  Радош Джурович.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1337
Засега това са хора, които идват при родственици и другари. Те ни питат по какъв начин и къде да се записват и по какъв начин да получат отбрана, до момента в който са в страната,  сподели Джурович.

По данни на Центъра в този момент в Сърбия има места за приемане на към 6000 души. Организацията чака в Сърбия да дойдат над 10 000 бежанци от Украйна, добави Българска телеграфна агенция.

" Близостта на Украйна изисква да стартираме да се приготвяме за ненадейно идване на доста хора. Призоваваме страната колкото може по-скоро да усили потенциалите за приемане ", сподели Джурович.

Сърбия също като Унгария би трябвало да одобри акт за протекция на бежанците, добави той.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1337  Хърватия изпраща оръжие и военна екипировка в Украйна Хърватия изпраща оръжие и военна екипировка в Украйна  Началникът на отбраната участва в среща на началниците на защитата на страните-членки на НАТО Началникът на отбраната участва в среща на началниците на защитата на страните-членки на НАТО  Петков: Предлагаме Тодор Тагарев за нов боен министър, неистина е, че ще пращаме изтребители и армия в Украйна Петков: Предлагаме Тодор Тагарев за нов боен министър, неистина е, че ще пращаме изтребители и армия в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР