В Сърбия днес се провеждат предсрочни парламентарни избори. Това е

...
В Сърбия днес се провеждат предсрочни парламентарни избори. Това е
Коментари Харесай

В Сърбия гласуват на предсрочни избори за парламент

В Сърбия през днешния ден се организират предварителни парламентарни избори. Това е петото гласоподаване за депутати откогато Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич пое властта през 2012 година Тези избори се одобряват като сериозен тест за президента за това по какъв начин се е справил със ориста на сръбското население в северните общини на Косово, както и с насилието в страната, което породи митинги, траяли месеци, припомня БНР.

Недоволството породи след двете всеобщи стрелби през май. Тогава в учебно заведение в Белград младеж простреля девет възпитаници и охранител, а ден по-късно млад мъж стреля по хора в село покрай Белград, като умъртви осем души. Протестиращите желаеха държавното управление да поеме отговорност. Обединената проевропейска съпротива тогава застана отпред на недоволството с надпис „ Сърбия против насилието “ и в този момент се явява с листа, носеща името на митинга.

Последните изследвания обаче демонстрират, че Вучич и социалистите - неговите съдружни сътрудници, могат да съберат над 50 %, “Сърбия против насилието “ получава поддръжката на близо 24 на 100. Очаква се още три обединения да преминат прага от три % за влизане в Народното събрание. Общо 18 партии и обединявания се борят за поддръжката на 6,5 милиона гласоподаватели за 250 места в Народното събрание. Заедно с изборите за нов парламент ще се гласоподава и за локални управляващи в 65 общини.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР