В Санкт Петербург е задържана млада жена, която е заподозряна

...
В Санкт Петербург е задържана млада жена, която е заподозряна
Коментари Харесай

Задържаха жена, заподозряна за взрива в Санкт Петербург, при който загина руски военен блогър

В Санкт Петербург е арестувана млада жена, която е обвинена за гърмежа в кафенето, при който почина прочут съветски боен блогър. 26-годишната жена е подарила на журналиста статуетка, в която било сложено взривното устройство. При детонацията са потърпевши още 30-ина души, които са участвали на събитието. Според информации в съветските медии дамата е в болница с леки пострадвания, съобщи Българска национална телевизия.

Все още никой не е поел отговорност за гърмежа в кафенето в Санкт Петербург.

Срещата на блогъра Владлен Татарский с феновете му трябвало да бъде вдъхновяваща. На събитието участвали към 100 души. Очевидци описват, че млада жена се доближила до журналиста и му подала златна статуетка - на миньор с каска.

Блогърът поканил младата жена да седне до него. Малко по-късно обаче тя станала и излязла от залата. Последвал гърмеж.

Руски медии оповестяват, че младата жена е позната на полицията. Била е арестувана за присъединяване в демонстрации против войната в Украйна. Взривното устройство било с мощ 450 грама тротилов еквивалент. Кафенето, в което стана гърмежа, е благосъстоятелност на доближени на основателя на съветската паравоенна формация Вагнер.

Според източници от съветските спецслужби oтдавна имало информация за готвено нападение против журналиста.

Владлен Татарский има над 560 000 почитатели в Телеграм. Известен е с изявленията си в поддръжка на войната. Отразявал е доста пъти военните дейности от фронта. Истинското му име е Максим Фомин. Миналата година участва и на церемонията в Кремъл, когато съветският президент Владимир Путин разгласи анексирането на Донецска и Луганска област. Блогърът обаче подлагаше на критика и висшите съветски военни, поради неналичието на огромни военни победи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР