В Сандански вкараха здрава жена в COVID отделение, за да

...
В Сандански вкараха здрава жена в COVID отделение, за да
Коментари Харесай

Вкараха здрава жена в болница, за да гледа майка си с коронавирус

В Сандански вкараха здрава жена в Коронавирус поделение, с цел да гледа майка си. Това се случва, откакто с ковид е диагностицирана 90-годишната жена. Дъщеря й я завела в тежко положение в болничното заведение, само че там се оказало, че няма кой да се грижи за нея заради липса на личен състав. Решението на лекарите било да одобряват болната жена, само че дружно с нея да настанят и хубавичко й щерка.

Николай Недев и неговата майка Елена Недева са от Пловдив. Те пристигнали в Сандански, с цел да се погрижат за Катерина Бурова - тяхна надлежно баба и майка. Когато я завели в болничното заведение, се оказало, че тя е с ковид. После лекарите им споделили, че с нея би трябвало да остане и Елена, с цел да се грижи за майка си.

"Трябваше да остана да я виждам, тъй като най-малко от техните думи нямат личен състав и няма кой да се грижи за нея. И по тази причина съм тук ", споделя Елена Недева.

"И това е парадоксът - по какъв начин може да вкараш здрав човек в Коронавирус поделение да се грижи за неговия родител. В последна сметка нали, в коронавирус поделение... Ние се чудим по какъв начин да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора в коронавирус поделение ", съобщи Николай Недев.

Така към този момент два дни Елена е в поделение за заболели от ковид с майка си. Жената твърди, че стои вътре без никакви защитни средства.

"Aз съм си с облеклата, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска елементарна, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил искания към мен да бъда облечена по различен метод. Никой! ", твърди Елена.

"В момента всички вътре са със защитните дрехи, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една елементарна маска. Без никакви други защитни средства. Даже ме помоли да й купя и да й донеса дезинфектант ", показва и синът й.

От болничното заведение обясниха, че единствената причина да настанят здрава жена в Коронавирус отделението е, че не е имало кой да се грижи за майка й.

"Тези хора с позволение от ХЕИ се изолират в обособени стаи, тъй като майка й не може да се обслужва сама, това се е наложило. Има личен състав. Имаме един санитар на всички заболели. Това е в интерес на болната. От човешка позиция ", съобщи доктор Огнян Благоев, МБАЛ "Св. Врач " - Сандански.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР