В самото началото на състезателния уикенд за Гран При на

...
В самото началото на състезателния уикенд за Гран При на
Коментари Харесай

Хорнър с още подробности за провалената сделка между Ред Бул и Порше

В самото началото на спортния уикенд за Гран При на Италия от немския производител Порше оповестиха, че няма да влизат във Формула 1 с екипа на Ред Бул. Тази вест бе предхождане от месеци на спекулации, в които се твърдеше, че сделкатамежду двете страни е единствено условност.
 Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул
В часовете след формалното изказване от страна на Порше шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър съобщи, че договарянията са се разпаднали, тъй като двете компании „ са с друго ДНК “. Сега ръковдителят на „ Биковете “ описа малко повече за какво в последна сметка, не се е стигнало до подписването на съглашението.
 Хорнър описа за какво се провали договорката с Порше Хорнър описа за какво се провали договорката с Порше
„ В последна сметка това не беше добра договорка. Нищо не беше подписано, тъй че няма договаряне. Няма да изпадам в елементи какво тъкмо си казахме, само че една от нашите мощни страни постоянно е била независимостта ни. За мен Порше е страховит бранд и страхотна компания. Разбира се концепцията да стартираме диалози беше добре, с цел да проучим всички благоприятни условия. В последна сметка стратегически това щеше да бъде неверен ход “, сподели Хорнър.
 Ще стигне ли Порше до Формула 1? Ще стигне ли Порше до Формула 1?
Една от главните причи Ред Бул да желае да резервира своята самостоятелност е фактът, че тя разрешава на тима да взима бързи и ефикасни решения. Според Хорнър това нямаше да бъде допустимо при партньорство, каквото Порше са желали.
 Официално: Ауди влиза във Формула 1 Официално: Ауди влиза във Формула 1
„ Големите организации вършат огромни и дълги проекти, в това отношение мисля, че бяхме добре. Но както към този момент споделих, нямаше нищо обвързващо. Нищо не бе подписано. Една от нашите най-големи полезности е независимостта ни, която ни разрешава да действаме бързи. Така ние имаме по-малко администрация.

„ В последна сметка ние сме състезателн тим, ние взимаме бързи и ефикасни решения. Като спортен тим ти би трябвало да реагираш доста бързо на всичко. Големите производители са малко по-тромави в това отношение. Това беше значимо за нас, тъй като ние желаеме да защитим това, което имаме. Начинът ни на работа, който се е потвърдил като сполучлив “, сподели още британецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР