В Съединените щати днес членовете на електоралната колегия подават официалните

...
В Съединените щати днес членовете на електоралната колегия подават официалните
Коментари Харесай

Тръмп, всичко свърши! Електорите финализират избора на президент на САЩ

В Съединените щати през днешния ден членовете на електоралната гилдия подават формалните гласове в президентските избори, провели се предишния месец. Очакванията са вотът да затвърди безапелационната победа на демократа Джо Байдън, която настоящия президент Доналд Тръмп отхвърля да одобри.

Американците гласоподаваха при започване на ноември, само че защото в страната изборът на държавен глава не е директен, волята им се предава от така наречен електори, които ще създадат това през днешния ден.

Американската конституция дава пълномощие на електорите да изберат президента и когато гласовете им бъдат преброени се чакат Байдън да има 306 електорални гласа, а Тръмп 232. За продобиване са нужни 270.

Процесът, който нормално минава на назад във времето в този момент се следи от близко на фона на недоказани обвинявания на Тръмп и негови последователи в огромни измами. Но след вота през днешния ден и след сериите безуспешни опити да се влияе на изхода със правосъдни каузи ще сме в стабилен стадий към встъпването в служба на Байдън на 20 януари.

Привържениците на Тръмп и самият президент упорстват, че ще продължат битката като не е ясно по какъв начин тъкмо в случай, че досега опитите им както на щатско, по този начин и федерално равнище за доказване на огромни измами по време на изборите се провалят.

Финализирането на изборния развой протича в обтегната конюнктура. През уикенда хиляди последователи на Тръмп стекли се във Вашингтон на авансово планувани събития се спречкаха с съперници на президента.

Имаше и случаи, които бяха жигосани от управляващите, на горене на знаци пред емблематични църкви на афроамериканците - подиуми, напомнили за мрачния стадий от историята, в който такива тактики на расистката организация „ Ку Клукс Клан “ са били употребявани за заплашване на афроамериканци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР