В събота вечерта, 8 юни, ще стане ясен първият в

...
В събота вечерта, 8 юни, ще стане ясен първият в
Коментари Харесай

Трофеят на Лигата на нациите

В събота вечерта, 8 юни, ще стане явен първият в историята притежател на трофея в Лигата на нациите. Новосформираният шампионат приключва с Финалната четворка, чийто хазаин е Португалия.

Трофеят, който ще бъде връчен на спечелилия, е изработен от висококачествено сребро. Купата тежи 7,5 кг и е висока 71 сантиметра. Като величина тя се равнява почти на тази от Шампионската лига (7,5 кг и 73,5 сантиметра височина), само че има доста по-различна визия.

Дизайнът на купата, която ще бъде връчена за първи път, е въодушевен от логото на конкуренцията. В него са вплетени флаговете на страните – участнички. Именно този детайл е инкрустиран върху самия трофей.

„ Първото нещо, което искахме хората да получат като асоциация, е кулминационната точка – издигането на знамето. Когато видите купата вдигната от спечелилия, си представете, че всички знамена ще бъдат вдигнати високо, в най-високата точка, при спечелването на турнира”, споделя Елдер Помбиньо – изобретателен шеф на организацията, отговаряща за трофея.

Първият финалист в конкуренцията в Португалия, а вторият ще бъде избран довечера от двойката Англия – Холандия.

Мачът за третото място е в събота, 8 юни, от 16.00 часа, а финалът в същия ден, само че от 21.45 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР