В събота, в спортната зала на ППМГ „Академик Иван Ценов”

...
В събота, в спортната зала на ППМГ „Академик Иван Ценов”
Коментари Харесай

Сдружение Благотворни приятели подкрепи Първи детски турнир по художествена гимнастика във Враца /снимки/

В събота, в спортната зала на ППМГ „ Академик Иван Ценов” във Враца, се организира „ Първи детски шампионат по художествена гимнастика”, проведен от Семеен кодекс „ Ритмика 89”, с треньори Гергана Танчева и Тони Йорданова. Той е и първото съревнование по художествена гимнастика, който въобще в миналото е юридически в регионалния град.
Спортното събитие се осъществя благодарение на Сдружение „ Благотворни другари “, представлявано от локалните предприемачи Мартин Харизанов и Борил Коцев. В него взеха присъединяване 102 деца от три града - 49 от Враца,32 от София и 21 от ЖКХГ "Анелия” в Мездра.
В другите категории - "Масов спорт ", "Ансамбли4 и "Индивидуално " врачанските грации завоюваха общо 6 първи, 5 втори и 2 трети места.
Представителките на София завоюваха общо 9 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медала. Абсолютните любимци от „ Анелия” се окичиха със 7 златни оценки.
Главен арбитър на шампионата беше Валя Маркова - член при съдийска комисия на БФХГ, категория „ Бреве “ и арбитър на годината през 2019 година.
Поради изключителната епидемиологична конюнктура, в залата не се допускаше аудитория, само че уредниците се бяха погрижили родителите да гледат децата си посредством live лъчение в обществена мрежа. Специален привет за всички фенове беше и прелестния танц на бабите от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) /Клуб на готините баби/ от ЖКХГ "Анелия”.
В самостоятелната конкуренция със специфични призове бяха наградени:
Родената през 2011 година във Враца Яна Вълчева бе оповестена за НАЙ-ТАЛАНТЛИВА ГИМНАСТИЧКА ; София Сибинова, родена 2012 година, също от Враца, за НАЙ-ЕЛЕГАНТНА ГИМНАСТИЧКА; Биляна Петрова, родена 2013 година от Мездра, за НАЙ-ПЕРСПЕКТИВНА ГИМНАСТИЧКА; МИС ЧАР се присъди на Дарина Михалкова, родена 2012 година, от София, а най- специфичния приз - МИС ТУРНИР 2021 Враца се връчи на Александра Димитрова от Враца, родена 2012 година.
Семеен кодекс „ Ритмика 89”/Враца/ неотдавна навърши 2 години от основаването си и от скоро към този момент е част от огромното семейство на БФХГ.
„ Още преди основаването на клуба в нашия град, един човек повярва в нас и ни протегна ръка - господин Мартин Харизанов от съдружие "Благотворни другари ", на който сме доста признателни. Той имаше желанието, силата и най-много вярата, че вършим нещо значимо за децата на Враца. Така и стана! На 02.10.2019 година започнахме със 7 деца, а две години по-късно броят им е над 40 “, споделят треньорите Гергана Танчева и Тони Йорданова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР