В събота в 17.40 ч. кораб, собственост на същата компания

...
В събота в 17.40 ч. кораб, собственост на същата компания
Коментари Харесай

Инж. Юлиян Гендов: Практика е турските плавателни средства да нарушават правилата у нас

В събота в 17.40 ч. транспортен съд, благосъстоятелност на същата компания притежател на " Вера Су " минава с извънредно висока скорост от Варненското езеро към Черно море. В този сектор, който е извънредно стеснен, корабите би трябвало да се движат с не повече от 6 възела, а въпросният транспортен съд минава със 17 възела по данни на трафик контрола, а по наши данни - с 13 възела.

Това съобщи във включване по скайп за " Денят стартира " Юлиян Гендов, шеф на Транзитна зона - Варна. Той съпостави скоростта на прекосяване на плавателното средство със скорост на автомобил по автомагистрала, който вместо със 130 км/ч се движи с 260.

Юлиян Гендов удостовери, че по нашата кейова стена има нанесени провали, които не са огромни. По думите му става въпрос за систематична процедура и систематичен регулярен проблем, за който неведнъж са сигнализирани институциите. Той беше безапелационен, че във всяка страна от Европейски Съюз сходно държание би довело до незабавна глоба, у нас такава не е наложена.

Гендов акцентира, че българската администрация би трябвало да ползва закона. Той съобщи, че е процедура на турските плавателни средства да нарушават разпоредбите у нас, защото се усещат ненаказани.

Гендов разяснява и случая със заседналия транспортен съд " Вера Су ", като изясни, че е безусловно невероятно подобен случай да стане инцидентно. По думите му веротно става въпрос за комбиниране от условия, които не са от инцидентен темперамент. Нормалната логичност на мислене води към предявяване на застрахователни искания. Не е ясно и за какво на екипажа не се позволява да напусне кораба, това също не е разумно.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР