В събота беше предложено Перник да взима вода от София.

...
В събота беше предложено Перник да взима вода от София.
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Перничани няма да ползват водния ресурс на столичани


В събота беше препоръчано Перник да взима вода от София. Според кмета на Перник Станислав Владмиров това предложение е най-хубавото. "Това дава успокоение, че няма да изпаднем в още по-голяма рецесия, това дава опция за по-бързото пълнене на бент. Студена ", сподели той пред Българска национална телевизия.

По негово мнение казусът няма да се трансферира от Перник в София. Той изясни, че ще се употребява директно ВиК структурата на столицата.

Станислав Владимиров: Столичани би трябвало да бъдат спокойни, че перничани няма да употребяват от техните водни запаси.

Той изясни, че водоподаването ще е в доста дребен размер и няма по какъв начин да повлияе на ВиК инфраструктурата на София. Става въпрос за количества от 300-350 литра.

Станислав Владимиров: Нормално е сред два прилежащи града да има подобен вид връзки. Двата града са доста тясно свързани стопански, обикновено е и ВиК инфраструктурно. Тази връзка ще е реверсивна. Може да се наложи в миналото да се подава вода от бент. Студена към Столична община.

Кметът изясни, че няма да има нарастване на цената на водата за перничани.

ВиК сдружението в Перник към този момент има нов шеф. Кметът Владимиров към този момент се е срещнал с него. Днес следва още една среща сред двамата.

Станислав Владмиров: Много повреди се отстраниха последните месеци. Следващите няколко дни стартира и подмяната на подземната ни инфраструктура за да се понижат загубите на питейна вода по улиците на Перник.

Кметът продължава и със срещите си с управлението на "Стомана ". От там са изразили терзание, че при по-ниски температури техните сондажи няма да могат да доставят нужната вода за потребностите на предприятието.

В събота е бил разискван разновидността да се употребява вода от бент. Пчелина.

За в този момент няма риск от стачка на служащите на "Стомана ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР