В руския Краен Север вали обилен сняг. В Коми хората

...
В руския Краен Север вали обилен сняг. В Коми хората
Коментари Харесай

В Коми гладни вълци нападат добитък и хора

В съветския Краен Север вали изобилен сняг. В Коми хората са беззащитни пред вълците, не пускат на улицата ни дете, ни куче. Там всеки втори е ловджия, само че за отстрел на див звяр е нужно особено позволение. А вълчата популация тази зима е повишена застрашително.


Видеозапис на 360tv.ru демонстрира по какъв начин гладен вълк преодолял страха от хората, прескочил оградата и отмъква малко дворно черно куче. Животното просто няма късмет да оцелее, тъй като хищникът го повлича дружно със синджира. На идващия ден останки от него по кървавата диря са открити на километър от селото.



Репортер на малкия екран посетил едно от застрашените села и разговарял с ловеца Сергей Надеев, на който вълците отвлекли лайката. Той таман слагал децата да спят, когато чул ужасения писък на кучето.

Вълците били три, само че Сергей схванал това надалеч в полето. Той изскочил от вкъщи единствено с джобно фенерче и нож, нямал време да вади оръжието от сейфа. След пет километра той настигнал вълка с тежката плячка, само че едвам не станал жертва на хищниците. В един миг той схванал, че два вълка са начело и един дебне откъм гърба. Той избра двата вълка и се втурнал към тях, само че те се уплашили и побягнали. Лайката умряла в ръцете на стопанина си.



Отстрелът на вълци не бил доходоносен. Това било скъпо мероприятие, изискващо освен опит, подготовка и храброст, само че и особено снаряжение. Към това се прибавя и нужното позволение от управляващите, даже вълкът да е нападнал дете.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР