В Русия, заради посещението на президента на САЩ Джо Байдън

...
В Русия, заради посещението на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Русия отмъсти на Байдън за посещението в Киев: извикаха посланика на килима

В Русия, поради визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Киев и срещата с украинския му сътрудник Владимир Зеленски, посланикът на Съединени американски щати беше извикан " на килима " в Министерство на външните работи, съобщават руските медии.

" Американският дипломат беше извикан в съветското външно министерство, беше й връчен митинг по отношение на разширението на присъединяване на Съединени американски щати във военните дейности на страната на Киев. Вашингтон би трябвало да вземе ограничения, с цел да обезпечи изтеглянето на военни и техника, както и прекратяване на враждебната антируска активност ", се показва в известието на Министерство на външните работи.

Освен това се оповестява, че на посланика на Съединени американски щати са припомнени детонациите в Северен поток и е поискано пояснение.

В протестната нота, връчена на посланика, се акцентира, че " напомпването на въоръжените сили на Украйна с оръжие, както и предаването на целеви обозначения за удари против съветската военна и гражданска инфраструктура, ясно потвърждават непоследователността и неверността на изказванията на американската страна, че Съединените щати не са страна в спора “, се споделя в уеб страницата на съветското външно министерство.

Ведомството още веднъж означи, че доставените в Украйна оръжия и обслужващият ги личен състав, в това число жители на Съединени американски щати, съставляват законна цел за съветската войска. Сегашният курс на Вашингтон на задълбочаване на борбата с Москва е контрапродуктивен, затова, с цел да се понижи ескалацията, Съединените щати би трябвало да подхващат стъпки за евакуиране на военните и оборудването на Съединени американски щати и НАТО от Украйна и да спрат антируската активност, съобщи съветското външно министерство.

Снимка: REUTERS

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР