В Русия започна серийното производство на перспективната зенитно-ракетна система С-500

...
В Русия започна серийното производство на перспективната зенитно-ракетна система С-500
Коментари Харесай

Как ЗРС С-500 ще укрепят отбранителната мощ на Русия

В Русия стартира серийното произвеждане на перспективната зенитно-ракетна система С-500 Прометей. Това заяви генералният шеф на концерна " Алмаз-Антей " Ян Новиков. Според него в бъдеще С-500 може да се трансформира в основа на съветската аерокосмическа отбранителна система. Системата С-500 е предопределена за заличаване на балистични и крилати ракети, както и на аеродинамични цели. " Прометей " е кадърен да смъква хиперзвукови ракети, както и да поразява цели в космоса. Според анализатори сега С-500 е най-модерната система за противовъздушна защита в света.

„ В момента серийното произвеждане на системата С-500 е проведено благодарение на най-новите достижения на локалната просвета и техника. Бойните благоприятни условия на тази система доста надвишават опциите на основаните по-рано системи за противовъздушна защита и системи за противовъздушна защита “, сподели той в изявление за списание National Defense.

Според Ян Новиков в бъдеще С-500 може да стане „ основата на системата за въздушно-космическа защита на Русия “.

Припомняме, че през септември предходната година вицепремиерът на Руската федерация Юрий Борисов разгласи началото на доставките на С-500 на войските.

„ Току-що завършиха държавните тествания и започнаха първите доставки на този комплекс. При това към момента не в цялостния им размер, който по избор на клиента би трябвало да бъде изработен от „ Алмаз-Антей “, сподели Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР