В Русия започна изригването на два големи вулкана наведнъж -

...
В Русия започна изригването на два големи вулкана наведнъж -
Коментари Харесай

Облак пепел на 60 км: в Русия започна изригването на два вулкана наведнъж ВИДЕО

В Русия стартира изригването на два огромни вулкана едновременно - Ключевская сопка и Шивелуч, съобщава ТАСС.

В Камчатка се следи изригване на Ключевская сопка. Това е най-високият вулкан на континента. Освен него се разсъни и вулканът Шивелуч.

Според локални учени сега продължава хвърлянето на " горещи бомби ".

" Облакът пепел от вулкана Ключевски се простира на 60 км в северна и североизточна посока. Шлейфът от Шивелуч също се простира на 55 км в северна и североизточна посока ", отбелязва източникът на изданието.
 вулкан, вулканично изригване стартира в Русия, Камчатка, Камчатка вулкан, вулкан се разсъни в Камчатка, вулканично изригване видео, Шевелуч вулкан, ключевски вулкан, магма  
Вулканът Шивелуч изхвърли дирек от пепел на 6 км над морското ниво. Слоят от изригването се разсея на запад и към Тихия океан.

Обърнете внимание, че на тези два вулкана е присвоен оранжев код за авиационна заплаха.

А вулканът Шивелуч е най-северният деен вулкан в съветската Камчатка. Едно от най-големите е изригването му през 1964 г. Тогава колоната от пепел доближи височина от 15 километра, а фрагменти от вулканична канара бяха отнесени на 20 километра.

Според съветски учени вулканичните изригвания единствено ще се ускоряват. Очаква се изтичане на лава, както и формиране на кални потоци, които ще преминат по речните корита в региона на вулканите.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР