В Русия ще се появят безмитни магазини, достъп до които

...
В Русия ще се появят безмитни магазини, достъп до които
Коментари Харесай

Кореком възкръсва в Русия. Ще има безмитни магазини само за дипломати

В Русия ще се появят безмитни магазини, достъп до които ще имат единствено дипломати. Това неизбежно провокира аналогии с именитата " Берьозка " от руската ера. На фона на нахлуването в Украйна десетки огромни марки напуснаха Русия, а марковите магазини бяха принудени да затворят заради спиране на веригите за доставки и взаимност с украинския народ, разяснява Руската работа на Би Би Си.

В Москва и Санкт Петербург ще бъдат отворени безмитни магазини, които ще обслужват дипломати, консули и техните фамилии, както и чиновници на интернационалните организации, основани в Русия, написа " Парламентская газета " в сряда.

Редакцията напомня, че " Берьозка ", където чужденци, както и дипломатически и военни експерти, можеха да купуват дефицитни артикули против валута и чекове, в действителност представляваше обширна мрежа. Съдейки по постановлението на държавното управление, на което се базира " Парламентская газета ", към този момент става дума единствено за два магазина - единият в Москва, другият в Санкт Петербург.

Изданието обаче показва това като феномен и не се опасява да напише в заглавието: " В Русия ще се появят недостъпни за елементарните жители магазини ". Търговските обекти ще работят в безмитен режим. Ще се продава алкохол, тютюневи произведения, парфюмерия и козметика, сладкарски произведения, бижута, смарт телефони часовници и други

Всички тези групи артикули пострадаха след решението на най-големите международни компании да изоставен Русия в отговор на нахлуването в Украйна. През юли окончателното решение за прекъсване на бизнеса в страната беше оповестено от Philip Morris, производителят на Marlboro, който по руско време можеше да се купи единствено в " Берьозка ".

В края на юни Diageo, производителят на Johnnie Walker, също разгласи напускането си. Руските магазини за електроника започнаха да продават употребявани смарт телефони. Популярната верига за облекла H&M краткотрайно отвори още веднъж магазини през август, които затвориха през март след нашествието, с цел да разпродадат остатъците и да изоставен съветския пазар. Пред магазините се извиха големи опашки.

На този декор новината за аналога на " Берьозка " стартира бързо да се популяризира в съветските медии. " Тези търговски обекти дават опция на дипломатите свободно да купуват артикули, които не могат да внесат или купят в приемащата страна ", призна в диалог за " Парламентская газета " Владимир Джабаров, заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията.

Купуването на артикули в безмитните магазини ще бъде допустимо единствено на дребно и при показване на документи, потвърждаващи формалната позиция и акредитация в съветското външно министерство, предизвестява изданието. На дипломатите ще бъде позволено да заплащат за стоките освен в рубли, само че и в долари и евро.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР