В Русия се сриват сроковете за производство на артилерийски системи.

...
В Русия се сриват сроковете за производство на артилерийски системи.
Коментари Харесай

Шойгу призна провала на плана на Русия за увеличаване на артилерийското производство

В Русия се срутват периодите за произвеждане на артилерийски системи. Това стана ясно по време на визитата на военнопрестъпника Сергей Шойгу в Уралския цех за транспортно инженерство (Уралтрансмаш).
 
Шойгу ревизира осъществяването на държавната отбранителна поръчка и разкритикува генералния шеф на предприятието Олег Емелянов за забавянето на периодите, следва от известието на военното ведомство.
 
" Вижте, спрете да се мотаете тук, момчета. Работихме по този въпрос компактно от 2022 година. Вече би трябвало да имаме тези машини и да работят на цялостен потенциал през 2023 година, а при вас всичко е толкоз умерено, по този начин да се каже, толкоз " добре ", сподели Шойгу, обръщайки се към управлението на завода, представен от The Moscow Times.
 
Той напомни, че заповедта на Владимир Путин е да се усили производството на самоходна артилерия. Шойгу изиска да му дават отчет в границите на една седмица за това по какъв начин се възнамерява да бъдат достигнати индикаторите, открити с инструкциите на президента.
 
" Говорим за самоходна артилерия и тук, несъмнено, в случай че през днешния ден към този момент сме достигнали положителни темпове във връзка с ремонтите и новите оръдия Msta, тогава би трябвало да укрепим други системи ", сподели Шойгу.
 
Началникът на военното ведомство сподели още, че Министерството на защитата ще подпише дълготраен контракт за най-новите самоходни артилерийски установки (САУ) " Коалиция-СВ ".
 
Преди това, през януари, Шойгу посети Държавното конструкторско бюро " Радуга " и изиска да се усили обсега на една от управляемите ракети - от 250 на 300 км или повече. Той също по този начин разпореди да се усили производството на високоточни муниции и да се модернизират.
 
Модернизацията, съгласно него, включва прехвърлянето на муниции на обособена линия от категорията на стандартните, която " е налична в задоволителни количества ", към категорията на високоточните муниции.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР