В Русия се провеждат протести срещу частичната мобилизация на руснаците,

...
В Русия се провеждат протести срещу частичната мобилизация на руснаците,
Коментари Харесай

Нови протести срещу мобилизацията в няколко руски градове. Арестувани са над 150 души

В Русия се организират митинги против " частичната " готовност на руснаците, оповестена на 21 септември от президента Владимир Путин. Това заяви Настоящее время в събота.

Протестите се случват, откакто членове на антивоенното придвижване " Пролет " и поддръжници на основния критик на Кремъл Алексей Навални руснаците да изразят несъгласието си.

Протестните акции се организират в Иркутск , Новосибирск , Томск , Улан-Уде , Чита и други градове. Вече са известни случаи на над 150 арестувани.

Арестувани има и в Москва, където силите за сигурност са задържали момиче и са го отвели във фургон, кореспондентът на Дожд Василий Полонски. Още две девойки са издирени от полицията на изхода на метрото. Според съветската медия полицията сграбчва инцидентни минувачи от улицата.

В Екатеринбург още преди началото на митинга силите за сигурност са задържали четирима публицисти, които са се подготвяли да отразяват събития на централния площад на града, СОТА.

В Новосибирск , покрай операта на площад " Ленин ", хората са извили хоро, само че незабавно са били заобиколени от полицията, Taiga.info. Кореспондентът на изданието оповестява, че на 10 души има към 50 представители на силите са зигурност, като единствено в този град са известни най-малко 70 арестувани.

През последните дни напорът на хора, които пробват да избягат от страната след оповестената готовност, провокира тежки тапи по границата с Грузия и Казахстан и докара до нови ограничавания във Финландия на влизащите от Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР