В Русия нарастват страховете, че Владимир Путин се готви да

...
В Русия нарастват страховете, че Владимир Путин се готви да
Коментари Харесай

Евакуират 60 000 души, Путин може да използва ядрено оръжие над Черно море?

В Русия нарастват страховете, че Владимир Путин се готви да разгласи тотална война на Украйна, на фона на спекулациите, че все " по-отчаяният " президент може да прибегне до нуклеарна проява на мощ над Черно море, откакто нашествието му се провали, твърди Daily Mail.

Днес Путин ще организира изключителна среща за националната сигурност, като на съветския сенат ще бъде подредено да заседава до късно, с цел да могат да подпечатат всевъзможни наставления. В същото време неговият нов пълководец в Украйна - Сергей Суровикин, именуван " военачалник Армагедон " - наподобява приготвя почвата за оттегляне от град Херсон.

Генерал Суровикин във вторник сподели, че обстановката в южния украински град е „ напрегната “ и че хората, живеещи там, ще бъдат евакуирани, с цел да „ защитят живота на цивилни и нашите военнослужещи “.

„ Не изключваме най-трудните решения “, прибавя той. 

Евакуациите започнаха през днешния ден, защото Владимир Салдо, съветският чиновник, който следи окупирания Херсон, сподели, че до 60 000 души ще бъдат преместени през идващите шест дни - което допуска, че градът може да падне в границите на една седмица. 

Администрацията също се мести, добави Салдо, като в същото време даде обещание Русия да се „ бие до гибел “, с цел да си възвърне цялостния надзор. 

Поражението би било най-унизителното, което Путин е претърпял до момента, а това провокира страхове по какъв начин би могъл да отговори. 

Ескалирането на „ специфичната военна интервенция “ в тотална война би дало пълномощия на съветския водач да затвори границите на страната, да разгласи военно състояние и да вкара повече мъже във въоръжените сили. 

Междувременно новината, че министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс е бил извикан на незабавна среща в Пентагона в Съединени американски щати през вчерашния ден, породи повече страхове, че Путин може да приготвя някакъв тип нуклеарна проява на мощ, евентуално включваща първата експлозия навън на атомно оръжие от 1960 година

Министърът на въоръжените сили Джеймс Хийпи направи малко, с цел да смекчи тези страхове, когато сподели, че полемиките, които господин Уолъс води, са „ невъзможни “. 

Експерти спекулират, че Путин може да употребява нуклеарно оръжие на далечен полигон или над Черно море, с цел да потвърди, че големият, само че остаряващ ресурс от бойни глави на Русия към момента работи.





Лодки идват, с цел да оказват помощ на цивилни, живеещи под съветска окупация, да се изтеглят от Херсон, като се загатва, че на 60 000 е било казано да изоставен през идващите шест дни

Увеличаването на безпокойството е фактът, че Русия се чака да извърши годишен тест на нуклеарните си оръжия в границите на дни в обучение, наречено „ Гром “, само че към момента не е уведомила Вашингтон по кое време ще се организира. 

Съгласно договорите, уреждащи потреблението на нуклеарни оръжия, Русия би трябвало да осведоми Съединени американски щати, преди да извърши нуклеарни учения, с цел да избегне риска пробата да бъде комплициран с фактически изстрелване - което може да докара до евентуално унищожителен отговор. По същия метод Съединени американски щати би трябвало да уведомят Москва. 

„ Не, не сме получили никакво публично уведомление “, сподели американски боен чиновник в понеделник. 

В същото време НАТО организира учения, включващи личните си нуклеарни сили с бомбардировачи с отдалечен обхват, изтребители и самолети за зареждане с гориво, които сега са в небето над Белгия, Северно море и Обединеното кралство. 

„ Учението, което продължава до 30 октомври, е рутинна, повтаряща се подготвителна активност и не е обвързвано с никакви настоящи международни събития “, разгласи алиансът на своята уеб страница предходната седмица. 

Официално днешната среща на Путин по въпросите на сигурността би трябвало да разиска „ обезвреждане на заканите за националната сигурност в миграционната сфера “, само че в Русия има спекулации, че главната тематика евентуално ще бъде войната в Украйна.

Нарастващите страхове идват и от обстоятелството, че сесията би трябвало да се организира отдалечено - което значи, че Путин може да не е в Москва и вместо това може да се скрие в нуклеарния си бункер в Уралските планини. 

Но външният министър Джеймс Клевърли се опита да успокои безпокойството в сряда, като загатна, че господин Уолъс в действителност е във Вашингтон, с цел да приказва за най-новите тактики на Русия в Украйна - потребление на дронове и ракети самоубийци за взривяване на електроцентрали - а не нуклеарни оръжия. 

Клевърли сподели, че диалозите, в които е взел участие господин Уолъс, са били „ естествена и постоянна част от това, което е искрено доста ненормална и извратена обстановка “. 

Говорител на Министерството на защитата добави: „ Министърът на защитата е във Вашингтон, с цел да разиска общи опасения за сигурността, в това число Украйна. Той ще посети своя сътрудник в Пентагона и висши фигури в Белия дом. 

Спешните диалози на господин Уолъс пристигнаха преди доставката на нови системи на НАТО, които ще укрепят противовъздушната защита на Украйна против удари против цивилни от дронове и ракети камикадзе. 

Русия изстрелва повишен брой ракети и дронове по Украйна след няколко неуместни седмици на оттегляне на бойното поле.  Използването на безпилотни самолети, за които се счита, че са от Иран, може да допуска, че техните ресурси от „ високоточни бойни глави с огромен обхват на деяние и със обилни размери “ са на привършване. 

Източници в Техеран споделят, че Иран възнамерява да изпрати повече дронове и ракети земя-земя на Русия. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че насочването на Путин към електроснабдяването, което е закононарушение съгласно законите на въоръжените спорове, „ предизвиква солидни спирания на тока “, като лечебните заведения са принудени да употребяват аварийни генератори. 

„ Не остана място за договаряния с режима на Путин “, сподели Зеленски.

„ Терористичната страна няма да промени нищо за себе си с сходни дейности. Това единствено ще удостовери неговата разрушителна и убийствена същина, за което сигурно ще му бъде потърсена отговорност. “ 

Енергийните уреди, които са атакувани неотдавна, включват в град Житомир, западно от столицата Киев, който остана без ток и вода, както и в столицата и в Днепър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР