В РУ-Омуртаг е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал.

...
В РУ-Омуртаг е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал.
Коментари Харесай

Пребиха 13-годишно дете в Омуртаг

В РУ-Омуртаг е формирано досъдебно произвеждане по член 131, алинея 1, т. 4 от Наказателния кодекс – за причиняване на лека телесна щета на малолетно лице .

Около 22:40 часа през вчерашния ден в ръководството е получен сигнал, че към 22:30 часа на същата дата на улица в Омуртаг е бил нанесен побой над 13-годишно малолетно момче от града . Потърпевшият е бил прегледан в МБАЛ-Търговище и освободен, защото околните му са отказали лекуване, без заплаха за живота му.

Впоследствие е бил настанен за наблюдаване в МБАЛ-Омуртаг. Освидетелстван е бил от правосъден доктор с охлузвания . Веднага след приемане на сигнала чиновници на ръководството са подхванали издирвателни дейности за определяне на причинителите на действието. В хода им е открито, че сред пострадалия и малолетно 15-годишно момче от същия град е зародило сдърпване, а след това малолетния е бил ударен .

Децата са били разпитани от контрольор в Детска педагогическа стая в наличието на техни настойници и на възпитател . Материалите по случая са докладвани на прокурор от Териториално поделение Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР