В Ростовска област в Русия беше въведено извънредно положение заради

...
В Ростовска област в Русия беше въведено извънредно положение заради
Коментари Харесай

Извънредно положение в Ростовска област на Русия заради бежанци от Донбас

В Ростовска област в Русия беше въведено изключително състояние поради увеличаващия се брой бежанци от Донбас.

Вчера ръководителите на непризнатите Донецка и Луганска национална република оповестиха евакуация на популацията на фона на известия за нарушение на примирието сред силите на сепаратистите и украинската войска.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов съобщи, че районните управляващи са минали към денонощен режим на работа и на всеки два часа рапортуват за промени в ситуацията.

По предписание на президента Владимир Путин бежанците ще получат еднократна помощ в размер на 10 000 рубли или към 130 $.

Според източници на организация „ Новости “ на съветска територия са пристигнали повече от 10 000 души. Руските медии оповестяват за гърмеж на снаряд в Ростовска област наоколо до границата с Украйна. Инцидентът е станал тази нощ близо до обитаемо място. Няма данни за жертви и опустошения.

На фона н изострянето на ситуацията в Донбас в Русия стартират учения с присъединяване на стратегическите нуклеарни сили. Задействани са въздушно-космическите сили, Южният боен окръг, стратегическите ракетни войски, Северният и Черноморският флот. Маневрите ще бъдат следени от президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР