“В родилното отделение колегите дават живот на бебетата, а ние

...
“В родилното отделение колегите дават живот на бебетата, а ние
Коментари Харесай

Отделението по неонатология в МБАЛ “Света Анна - Варна” отпразнува 10 години и 18 000 бебета

“В родилното поделение сътрудниците дават живот на бебетата, а ние се борим за него ”. С тези думи началникът на отделението по неонатология на МБАЛ “Света Анна - Варна ” доктор Миглена Маринова даде началото на трогателен празник по случай 10-ия рожден ден на бранша за обгрижване на най-малките пациенти в незабавната болница на Североизточна България.



Създаденото през далечната към този момент 2009 г поделение по неонатология посрещна празника с сполучливо обгрижени съвсем 18 000 бебета, от които 686 - недоносени. Само от началото на 2019-а новородените са 736.

През последните три години отделението разполага и с натоварен бранш, в който се ползват високотехнологични способи на лекуване и най-висшият пилотаж в неонатологията - апаратна вентилация с приложение на сърфактант-терапия.

Пред управлението на болничното заведение в лицето на изпълнителния шеф доктор Красимир Петров, предсадателя на ПК по опазване на здравето в Общинския съвет на Варна доцент Антоанета Цветкова, лекари, сестри, акушерки и дребни пациенти на отделението доктор Маринова с признателност награди с почетни грамоти доайена в неонатологията доктор Иванка Стоянова, доктор Мариянка Димова, първата старша сестра на отделението Савова, акушерката Антоанета Трендафилова и домакинът на отделението Хубавинка Вълчева.



На рожден ден като на рожден ден - с торта и доста дарове, бяха възнаградени дребните пациенти на отделението, доведени от разчувстваните си признателни родители.

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР