В резултат от докладите на службите към момента няма пряка

...
В резултат от докладите на службите към момента няма пряка
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма пряка опасност за националната сигурност на страната

В резултат от отчетите на службите все още няма директна заплаха за националната сигурност на страната, сподели президентът Румен Радев след консултативната среща в президентството.
Прочетете още
Той акцентира, че остават в действие подхванатите от държавното управление ограничения за предварителна защита на риска.

Държавният глава поздрави българското държавно управление за бързата реакция за връщане на нашите сънародници от Израел. " Завършването на тази интервенция остава предпочитана задача ", безапелационен е Радев.

" В същото време е налице наклонност за утежняване на средата на сигурност вследствие на военните дейности в Израел, продължаващата война в Украйна, рецесиите в Сирия и Южен Кавказ, растящото напрежение в Западните Балкани, които изправят страната ни пред нови провокации ", добави той.

" Ескалацията на въоръжения конфликт сред „ Хизбула ” и Израел и въвличането на нови участници усилва риска от засилени миграционни потоци към страната ни, с евентуално навлизане на членове на терористични организации ", безапелационен е Радев.

По думите му анализът на настоящите сега военни спорове ясно демонстрира все по-широкото използване на технологии и решения, на артикули с военна и гражданска приложимост, позволяващи напълно нови начини за бойни дейности и водещи до съществени асиметрични резултати.

„ Това откроява недостиг от качества на структурите за национална сигурност да противодействат на тези нови закани “, уточни той.

Според него новите закани постановат придобиването на нови съответни качества, с които би трябвало да бъде отговорено на тези нови закани.

" На базата на тази среща имаме общото схващане, че наред с огромните планове за рационализация би трябвало да се насочим и към нискобюджетни планове, които да ни дават предимство. Тревожният проблем, който изисква неотложни решения, е да се пресече отлива на фрагменти ", уточни Радев.

Той добави, че вложенията в сигурността имат висока цена, само че без сигурност няма разцвет.

Премиерът Николай Денков сподели, че когато има значими задания за решение, институциите би трябвало да бъдат дружно.

“Винаги съм пледирал за това, че България има да взема решение значими задания, трите съществени институции би трябвало да бъдат дружно във образуването на решения и осъществяването им. По отношението на актуалните проблеми държавното управление е свършило огромна част от дилемите, това е резултат от дейните старания на всички ангажирани в тези процеси ”, сподели министър-председателят.

Той бе безапелационен, че рецесиите в страната са почнали надалеч преди спора сред Израел и " Хамас ".

В срещата участваха министър председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна организация „ Разузнаване “ Асен Тутеков, началникът на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Емил Тонев и шефът на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР