В резултат от действията на прокуратура и полиция са установени

...
В резултат от действията на прокуратура и полиция са установени
Коментари Харесай

Варненско село на прицела на прокуратурата през 2020 г.


В резултат от дейностите на прокуратура и полиция са открити и арестувани три лица, оповестени за търсене, като едно от тях е 77 – годишен непознат жител, разгласен за търсене от Интерпол с червен бюлетин. Активно се следят 12 лица от престъпния контингент, които въздействат с противоправното си държание върху криминогенната конюнктура в региона. Не стопира работата с престъпно проявените, против които се водят по две или повече досъдебни производства.

Освен от време на време провежданите профилирани интервенции, в селото е засилено полицейското наличие. От началото на 2020 година досега екипи на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и на Зоналното жандармерийско ръководство са работили общо 137 пъти там или с други думи – на всеки три дни в Синдел е обезпечено профилирано полицейско наличие в допълнение към всекидневната работа на полицейските инспектори.

Населеното място се обслужва от общо четирима полицейски чиновници, които са там от понеделник до петък. Селото е включено в ежедневните направления на патрулно – постовата активност, като полицейски патрули регулярно го обхождат. От началото на интервала са осъществени общо 14 срещи сред началника на Четвърто районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и кмета на Синдел Пламен Лазаров, на които се разискват зародили проблеми и благоприятни условия за решаването им, оказано е подпомагане по разнообразни въпроси на представителите на локалната власт.

Към сегашния миг на трите входно – изходни точки в с. Синдел са инсталирани камери за видеонаблюдение, които се употребяват при потребност от полицейските чиновници. Общината планува да бъдат инсталирани още 10 камери, които да обгръщат проблематичните места в селото.

От началото на 2020 година досега, в хода на профилираните интервенции и при регулярната активност на полицията, са тествани над 1300 лица. Задържани са 50 души за разнообразни престъпни прояви. Установени са 474 нарушавания по разнообразни закони, ангажирана е административно – наказателна отговорност по отношение на нарушителите.

Статистиката на записаните закононарушения сочи, че огромна част от тях са за ръководство на нерегестрирани или дерегистрирани коли и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. Много малко са записаните чисто престъпни закононарушения като обири, грабежи и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР