В резултат на законовите промени, влезли в сила от 1

...
В резултат на законовите промени, влезли в сила от 1
Коментари Харесай

Манолова се похвали с пробив срещу модерното робство

В резултат на законовите промени, влезнали в действие от 1 февруари 2018 година, към днешна дата 1643 служащия са получили своите неплатени хонорари от Фонда за гарантиране на вземания в размер на 2 940 971 лева Това разгласи омбудсманът Мая Манолова по време на доклада си за 3 години на поста омбудсман.
По думите ѝ за съпоставяне през 2017 година са изплатени 716 941 лева Тя разяснява резултатите от признатите по нейна самодейност законодателни промени, свързани с така наречен " съвременно иго " и неприемливата процедура на неточните работодатели да не заплащат заплати.
Омбудсманът разгласи още, че предстоят заплащания на заплати на още към 700 души, работещи във веригата " Пикадили ", оповестила неплатежоспособност. Както и на 100 служащи от " Карфур ", които ще получат неплатените си хонорари. Омбудсманът съобщи, че до края на годината се чака платените суми да доближат 4 млн. лева

По данни от Главна ревизия по труда след тези законови промени са импортирани 35 претенции за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност против работодатели, които са били неточни към своите чиновници.
Манолова добави, че има 78 предприятия , които са си изплатили заплатите под опасност. По нейните думи основала се е непоносимост към такива работодатели.
По време на доклада беше маркиран още и триумфът с измененията в КСО, които разрешиха при започване на годината към 450 подземни миньори от рудник " Бабино " да получат опция за пенсиониране и още 100 миньори от " Бобов дол ".

Омбудсманът разгласи, че на дневен ред стои работата по осъществяване на цялостна промяна на политиките за хората с увреждания , а освен даването на повече пари за тази сфера. По думите ѝ екипът на институцията работи още по законодателни оферти ориентирани към Закона за банкрут на физическите лица и ограничението на свърхправомощията на банките, както и по законодателство, което да ограничи произвола на колекторските компании.
По време на доклада Манолова разгласи, че 75 339 сигнала за нарушени права са подали жителите до омбудсмана. " Всяка една тъжба крие десетки ориси ", призна омбудсманът. Тя особено благодари на своя екип. В приемната на омбудсмана са признати 42 690 души, 32 649 са жалбите, като от тях са завършили 31 078. 3 636 са рекомендациите на институцията до държавни и административни органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР