В резултат на ракетните удари на Русия по критична инфраструктура

...
В резултат на ракетните удари на Русия по критична инфраструктура
Коментари Харесай

Киев: Почти половината от енергийната мрежа на Украйна е изключена от руските удари

В резултат на ракетните удари на Русия по сериозна инфраструктура съвсем половината от енергийната система на Украйна е извадена от строя, съобщи министър председателят Денис Шмигал на обща конференция в Киев с еврокомисаря по търговията на Европейски Съюз Валдис Домбровскис, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8255
" За страдание Русия продължава да нанася ракетни удари по гражданска сериозна инфраструктура на Украйна, води война против мирното население и през зимата го лишава от светлина, вода, топлота и връзки. Само на 15 ноември Русия изстреля близо 100 ракети по украински градове. Почти половината от енергийната ни система не действа ", споделя Шмигал.

Той добави, че в тези условия Украйна се нуждае от спомагателна поддръжка от европейските сътрудници както в енергийния бранш, по този начин и от доставки на в допълнение съоръжение и спомагателни финансови запаси за закупуване на спомагателни количества газ, а също и от по-голяма поддръжка за енергийния бранш.

От 10 октомври Русия масирано нападна с ракети и дронове украинската енергийна и друга гражданска инфраструктура.

На 1 ноември президентът Володимир Зеленски съобщи, че вследствие на " енергийния тероризъм " от страна на Русия към 40% от цялата енергийна инфраструктура на Украйна, по-специално ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, са съществено развалени.

Домбровскис дойде в Киев през днешния ден. По време на визитата си той ще разиска с украинското управление поддръжката на Европейски Съюз.

Общата военна помощ, която Украйна е получила от Европейския съюз и неговите страни членки, възлиза на 8 милиарда евро, или към 45% от помощта, която Киев получава от Съединени американски щати, пресмята Укринформ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР