В резултат на проведените до момента специализирани полицейски операции в

...
В резултат на проведените до момента специализирани полицейски операции в
Коментари Харесай

Главен комисар Тодоров: МВР провежда активни действия с цел недопускане изкривяване на вота

В резултат на извършените досега профилирани полицейски интервенции в страната има формирани 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушавания на изборните права
„ В днешния ден профилирани полицейски интервенции се организират на територията на областите Стара Загора и Добрич, със сили на полицията и жандармерията “, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. Той посочи, че в Старозагорска област към сегашния миг са формирани осем досъдебни производства –  за опиати, шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, обири,  задържани са 12 души, измежду които – трима, оповестени за общодържавно търсене.
В област Добрич образуваните  досъдебни производства са девет, а арестуваните – 13, още веднъж за осъществени разнообразни закононарушения.
Главен комисар Тодоров напомни, че за недопускане деформиране на вота се организират голям брой интервенции по райони от края на август. Усилията в тази тенденция ще продължат, в това число и в изборния ден, с оглед недопускане пазаруването на гласове и реализиране на корпоративен избор. Към момента са получени и отработени 99 сигнала, като 75 от тях са свързани с нарушение изборните права на жителите, а другите  – за административни нарушавания по отношение на изборния развой. Освен това се ревизират заложни къщи, магазини, заведения, в които има данни, че се събират лица от престъпния контингент.
Във Варненска област също тече профилирана полицейска интервенция, по време на която са формирани пет досъдебни производства. Общо от началото на предизборната акция има 13 получени сигнала за пазаруване на гласове, които се отработват навреме – добави от своя страна шефът на ОДМВР – Варна старши комисар Атанас Михов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР