В резултат на проведени незабавни оперативни действия криминалисти на ОДМВР-Русе,

...
В резултат на проведени незабавни оперативни действия криминалисти на ОДМВР-Русе,
Коментари Харесай

Ченгета хванаха ало измамник и помощничката му

В резултат на извършени незабавни оперативни дейности криминалисти на ОДМВР-Русе, със съдействието на сътрудниците им от ГДНП, задържаха причинител на телефонна машинация , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разследването почнало откакто възрастен мъж, станал жертва на машинация, потърсил подпомагане от полиция та в Русе. Веднага по случая било формирано досъдебно произвеждане, в границите на което били подхванати оперативно издирвателни дейности.

Криминалистите изяснили, че на 7 февруари, за времето от 12 до 15:30 часа, чужд, показал се за внук на 90-годишния мъж,  е провел няколко диалога по телефона с жертвата. Убедил го да му „ помогне “с 1 800 лева -  парите му били нужни незабавно, с цел да заплати капаро в склад на митници при освобождение на стока. Двамата се уговорили възрастният мъж да извърши паричния превод  посредством куриерска компания.

В резултат на професионално извършеното следствие, в което се присъединили и чиновници от ГДНП, криминалистите от регионалната дирекция открили и задържали на територията на Варна 32-годишния причинител, гражданин на село Ветово.  Междувременно в Русе е задържана и 53-годишна жена, също  от Ветово , която е изтеглила въпросната парична сума от офис на куриерската компания.

Случаят е докладван на прокуратурата, работата по документирането му продължава.  Взетата по излъган метод сума ще бъде възобновена на пострадалия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР