В резултат на последната масирана ракетна атака на Русия в

...
В резултат на последната масирана ракетна атака на Русия в
Коментари Харесай

Кметът на Харков: Руските удари са нанесли колосални разрушения на инфраструктурата

В резултат на последната масирана ракетна офанзива на Русия в Харков са регистрирани " колосални опустошения “ по инфраструктура, най-вече на енергийни уреди. Това разгласи кметът на града Игор Терехов в " Телеграм “, предава Укринформ .

" Днес нашият зложелател още веднъж обстреля град Харков. Има колосални опустошения по инфраструктурата, на първо място по енергийната система ", написа Терехов.

По думите му комуналните служби, дружно със чиновниците на енергийните компании, към този момент са почнали да унищожават следствията от офанзивата.

Кметът напомни, че жителите на града може да употребяват специфичните пунктове, проведени от управляващите за подсигуряването на популацията с храна, топли питиета и опция за зареждане на мобилните телефони.

Русия нанесе нова вълна ракетни удари против енергийната инфраструктура на Украйна в утринните часове на деня, вследствие на които огромна част от страната остана без електричество, вода и отопление. Държавната енергийна компания на Украйна заяви в " Телеграм “, че трансферира част от областите на страната в режим на изключително спешно прекъсване на електрическата енергия без график за включването й. Не се знае по кое време ще бъде възобновено подаването на ток. Харков и Полтава са останали напълно без ток, само че за проблеми бе обявено още в Киев, Харков, Днепър, Полтава, Кривой Рог, Одеса, Кременчуг и други

В четири-пет района има съществени проблеми с работата на железниците, украинците се пробват да преминат на дизелови локомотиви, само че закъсненията в придвижването на влаковете към този момент са неизбежни.

Ръководителят на регионалната военна администрация на Одеса, откакто градът загуби напълно зареждане, съобщи, че не може да каже на никого по кое време в града ще има електричество.

В Киев Кличко прикани незабавно тези, които се още имат вода, да се запасят. В някои региони на града водоподаването към този момент е спряно. Освен в Киев, проблеми с водоснабдяването има още в Харков, Николаев, Полтава.

Метрото спря в Киев, Харков и Днепропетровск.

Проблеми с интернет се следят в 7 района. Сериозни проблеми с клетъчната връзка има в 6 области.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР