В резултат на поредицата от масови стрелби през уикенда в

...
В резултат на поредицата от масови стрелби през уикенда в
Коментари Харесай

Шестима души бяха убити и десетки бяха ранени в поредица от стрелби в САЩ

В резултат на поредицата от всеобщи стрелби през уикенда в Съединени американски щати починаха минимум шестима души, измежду които и служител на реда от щата Пенсилвания, а десетки бяха ранени, съобщи Асошиейтед прес.

Стрелбите се случиха на фона на внезапното увеличение на броя на убийствата и други форми на принуждение в страната през последните няколко години. Те се случиха в предградие на Чикаго, щата Вашингтон, централна Пенсилвания, Сейнт Луис, Южна Калифорния и Балтимор.

" Няма подозрение, че има внезапен скок на насилието ", сподели Даниел Нагин, професор по обществена политика и статистика в университета " Карнеги Мелън ". " Някои от тези случаи наподобява са просто разногласия, постоянно сред подрастващи, и тези разногласия се разиграват с огнестрелни оръжия, а не с юмруци ", добави той.

По информация от нощес нито едно от събитията през уикенда не дава отговор на определението за всеобщо ликвидиране, защото на всяко настрана място са починали по-малко от четирима души, показва АП. Броят на ранените в множеството случаи обаче дава отговор на общоприетото определение за всеобща пукотевица, написа Българска телеграфна агенция.

Къде бяха осъществени стрелбите през уикенда:

УИЛОУБРУК, ИЛИНОЙС

Най-малко 23 души са били простреляни, един от които смъртоносно, през вчерашния ден сутринта на паркинг в предградие на Чикаго, където са се били събрали стотици хора, оповестиха локалните управляващи. Шерифската работа на окръг Дюпейдж съобщи, че става дума за " спокойно събиране ", на което ненадейно избухнало принуждение, откакто няколко души произвели голям брой изстрели в тълпата. Мотивът за нападението към този момент не е прочут. Говорителят на локалния шериф съобщи, че управляващите разпитват " лица, представляващи интерес " във връзка със стрелбата.

ЩАТЪТ ВАШИНГТОН

Двама души са били убити, а други двама са били ранени, откакто мъж почнал да " стреля случайно " по хора в къмпинг в щата Вашингтон, където доста хора били отседнали, с цел да посетят музикален фестивал наоколо в събота вечер, заяви полицията.

Заподозреният е бил прострелян при конфликт със чиновници на реда и арестуван.

ЦЕНТРАЛНА ПЕНСИЛВАНИЯ

Един щатски служител на реда е бил погубен, а втори е бил тежко ранен в границите на няколко часа в централната част на Пенсилвания в събота, откакто въоръжен мъж атакувал сектор на щатската полиция. Заподозреният влезнал с камиона си на паркинга на обекта в Левистаун и разкрил огън с едрокалибрена пушка по обозначени патрулни коли, след което избягал, оповестиха управляващите през вчерашния ден. Той бил убит след яростна престрелка. Неговите претекстове към този момент не за известни.

СЕЙНТ ЛУИС

Рано сутринта през вчерашния ден при пукотевица в офис постройка в центъра на Сейнт Луис е бил погубен 17-годишен юноша и са били ранени девет други младежи, заяви полицейският комисар на града.

Говорител на полицията заяви, че малолетен, който имал в себе си оръжие, е арестуван от полицията като лице, представляващо интерес.

ЮЖНА КАЛИФОРНИЯ

При пукотевица по време на празненство към басейн в къща в Южна Калифорния са били ранени осем души, оповестиха локалните управляващите в събота. Жертвите са на възраст от 16 до 24 години, се споделя в изказване на шерифския отдел на окръг Лос Анджелис. Те са били откарани в лечебни заведения, а двама от тях са в сериозно положение, се споделя още в изказването.

БАЛТИМОР

Шестима души са били ранени при пукотевица в Балтимор в петък вечерта. Очаква се всички да оцелеят. По-късно полицията научила за още трима потърпевши, постъпили в лечебни заведения в региона с огнестрелни рани, които не са животозастрашаващи. Ранените са на възраст от 17 до 26 години, заяви говорителката на полицейското ръководство на Балтимор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР