В регионалното министерство ще бъде създадено звено за мрежова и

...
В регионалното министерство ще бъде създадено звено за мрежова и
Коментари Харесай

В регионалното министерство създават звено за информационна сигурност

В районното министерство ще бъде основано звено за мрежова и осведомителна сигурност, което ще е на директно послушание на министъра и ще реализира функционалности, свързани с организирането, ръководството и използването на ограничения за мрежова и осведомителна сигурност на всички структури, стратегии, действия и процеси в министерството. Това е записано в план на Постановление за изменение и допълнение на Устройствения устав министрството, който е оповестен за публично разискване.

От ведомството акцентират, че няма да се усилва администрацията, за новото звено се плануват единствено две щатни бройки. Целта е правилникът да бъде наведен в сходство с настоящата нормативна уредба и осъществяването на отговорностите, които произтичат за административните органи от Закона за киберсигурност и от Наредбата за минималните условия за мрежова и осведомителна сигурност. Освен това с оферти план ще се усъвършенства структурата и числеността на административните звена в районното министерство, като функционалностите на някои от тях са преразгледани, систематизирани и по-добре дефинирани.

Във връзка с подготовката на идващия програмен интервал на Главна дирекция "Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване " са предоставени и отговорности, свързани с организация, съгласуваност и осъществяване на действия по подготовката на Оперативна стратегия „ Развитие на районите “ 2021-2027 година За дирекцията са планувани и нови отговорности, които са свързани с измененията в Закона за районното развиване. Тя ще реализира съгласуваност на осъществяването на подходи за интегрирано териториално развиване на районите за обмисляне от равнище 2, в това число на инструмента Интегрирани териториални вложения. Териториалните звена на дирекцията ще вземат участие в активността на звената от експертния състав към районните препоръки за развиване. За да се обезпечи осъществяването на всички функционалности, щатната бройка на дирекцията ще бъде увеличена с 5 щатни бройки. Предвижда се те също да бъдат обезпечени за сметка на вътрешноведомствени промени в границите на актуалната чатна бройка на министерството.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР