В регентската вила в Боровец, за която Борислав Сарафов заяви,

...
В регентската вила в Боровец, за която Борислав Сарафов заяви,
Коментари Харесай

bТВ: „Личната резиденция“ на Иван Гешев в Боровец се оказа хижа, в която са нощували всички, които са подали заявка

В регентската вила в Боровец, за която Борислав Сарафов съобщи, че е употребена като „ персонална резиденция “ от Иван Гешев, са одобрявани всички посетители, които са подавали поръчка да нощуват там – това излиза наяве от репортаж на бТВ. Управителката " резиденцията ", която се оказа хижа споделя, че всеки, който е влизал е записван в формален указател.

През последните години някогашният основен прокурор Иван Гешев е идвал относително постоянно, само че не ежедневно, както разгласи Сарафов. През този интервал къщата е употребена за осъществяване на срещи и заседания. Сред гостите й има представители на прокуратурата и на Висш съдебен съвет.

Роботещите в нея чиновници са засичали и някогашния заместител на Гешев – Борислав Сарафов, в този момент изпълняващ длъжността основен прокурор. Той съобщи пред bTV, че е ходил там, когато е бил канен от Иван Гешев.

Регентската къща, както е известна е издигната през 1941 година Тя има тип на планинска хижа. Преди няколко години е предоставена за стопанисване на Висш съдебен съвет, а той от своя страна – на прокуратурата. Обвиненията от Сарафов, че Гешев я " приватизирал за лично прилагане ", бяха отправени в средата на май.

Имотът е с повърхност от 18 декара, има няколко постройки – съществена къща, административна постройка с офиси за чиновниците, четири бунгала, барбекю.

През 2020 година е изработен ремонт на стойност 700 хиляди лв., само че това е разбираемо за постройка, която е над 80 години.

От уеб страницата на прокуратурата излиза наяве, че е имало процедура за възлагане на социална поръчка за строително монтажни работи на парцела. Тя е почнала в края на февруари 2020 година Договорът е подписан на 15 юли същата година, за сумата от 555 754,86 лв.. В нея са калкулирани редица действия - ремонт, разчистване, боядисване, замяна на кабели, циклене на паркет, доставки и монтаж.
Вътрешният интериор не се отличава с разкош, стремежът е бил да се резервира достоверният тип на къщата. Има дребна сауна, инсталирана е хидромасажна вана, която по думите на чиновниците, не е употребена през последните три години. Същото важи и за сауната.

През декември 2020 година е подписан анекс към контракта на стойност 162 000 лв. с Данък добавена стойност, с което общата сума става 717 377 лв.. Разходите са разказани в детайли.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР