В редица отношения куркумата е супер храна. Но внимание! Колкото

...
В редица отношения куркумата е супер храна. Но внимание! Колкото
Коментари Харесай

4 неща, които може да се случат, ако прекалите с употребата на куркума

В редица връзки куркумата е супер храна. Но внимание! Колкото и да е потребен, този повсеместен корен може да аргументи и щета, в случай че прекалявате с приема му. Доказват го следните странични резултати:

1. Увеличава стомашните недоволства

Ако приемате куркума под формата на таблетки, прахуляк или фалшификация, за жалост позитивният й резултат върху стомашно-чревния тракт бързо може да добие противоположен знак. Свръхдозата куркума предизвиква гадене, повръщане, газове, както и диария, киселини и болки. Затова внимавайте доста да не превишите целесъобразната дневна доза от три грама.  

2. Благоприятства жлъчните камъни

Приемът на куркума подкрепя жлъчката при храносмилането. Коренът подтиква жлъчния сок, тъй че мазнините от храната да се разградят по-ефикасно. Не е ли това в действителност позитивно качество? Но таман хора, които страдат от камъни в жлъчката, би трябвало да заобикалят куркумата. Заради стимулиращото й жлъчния сок деяние тя може да аргументи неприятни колики на въпросната група хора.

3.Може да провокира прибързано раждане или преждевременно раждане

Не единствено джинджифилът, само че и куркумата би трябвало да се заобикаля по време на бременност. Защото куркумата фактически провокира контракции, които най-лошия случай може да доведат до импровизиран аборт или прибързано раждане. Тази фалшификация не се предлага и за кърмачки.

4. Може да аргументи нарушавания на кръвосъсирването

Колкото и благотворно да се отразява куркумата и съдържащият се в нея куркумин на сърдечно-съдовата система, при предозиране на корена – въпреки и в редки случаи - може да се стигне до закъснение на кръвосъсирването. Може също да се усили рискът от кръвоизливи при дами с изобилна менструация. Ако въпреки всичко желаете да употребявате куркума като хранителна добавка или фалшификация на ястията си, авансово се консултирайте с гинеколога си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР