В редица големи градове по света беше отчетен ръст в

...
В редица големи градове по света беше отчетен ръст в
Коментари Харесай

Къде жилищата поскъпнаха най-много

В редица огромни градове по света беше регистриран растеж в цената на жилища през третото тримесечие на настоящата година, без значение от пандемията с ковид, сочат данните на профилирания уебсайт Global Property Guide. В доста страни продажбите регистрират също пик. Търсенето, както и осъществените продажби, са отвън рамките на огромните градове. Ниските лихви по ипотечните заеми също подтикват пазара към растеж, както в ценово отношение, по този начин и до реализирането на повече сделки.

Турция, Хошимин и Нова Зеландия. Това са страните, в които е регистрирано най-силно повишаване през юли-септември на настоящата година. В южната ни съседка повишаването на годишна база е 13.96%, а в останалите две страни надлежно 13.83% и 13.77%. На четвърта и пета позиция са Германия и Словакия, където цената на квадратен метър жилищна повърхност регистрира растеж от 12.44% и 10.1%.

В другия завършек на класацията е Египет с поевтиняване на жилищата от 22.31% за третото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната. Следва Черна гора със спад от 21.99% и на трето място е камбоджанския Пномпен с обезценяване от 7.88%. В Дубай - емирството, което притегля вложители от целия свят също се записва поевтиняване от 4.88%. Петата позиция е за Саудитска Арабия - 3.51%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР