В редакционната поща на Флагман.бг изданието получило писмо в подкрепа

...
В редакционната поща на Флагман.бг изданието получило писмо в подкрепа
Коментари Харесай

Разтърсваща изповед на родилка: В най-драматичната ми битка с тихи стъпки д-р Душепеев донесе надеждата

В публицистичната поща на Флагман.бг изданието получило писмо в поддръжка на началника на АГ отделението в УМБАЛ Бургас доктор Антонио Душепеев. Той е подписан от Нели Веселинова, чийто живот бе избавен от лекаря.

Д-р Душепеев отнесе огромно оскърбление, откакто циганка го упрекна, че е „ касапин, който е отрязал матката и яйчниците й “ в предаването "Съдебен спор ", не приемайки обстоятелството, че доктор Антонио Душепеев е избавил живота на нея и детето й след извънредно комплицирана интервенция.

След предаването стотици родилки - освен от района, а от цяла България, поддържаха началника на АГ отделението. Една от тях е Нели Веселинова.

Публикуваме писмото й без редакторска интервенция:

За лекаря, за индивида...

С него ни среща болката - нашата и на околните ни. Затова у него на първо време ценим индивида. И това е естествено: болката постоянно отваря рана, по-голяма или по-малка, а за нея са нужни внимание, грижи, топлота.

Тихите стъпки, които чуваме в болничната стая - идва този, който носи вярата - ЛЕКАРЯТ. Започнахме диалог с доктор Антонио Душепеев - въпроси, отговори, препоръки.

От този миг стартира безпощадното разкриване на човешкото или формалното на това, което показва съществуването или отсъствието на най-същественото за лекаря - професионализъм и човечност.

Виждах го в отделението в размисъл при сложна диагноза, в трагичните борби, срещу човешката болежка, в озарението на сполуките и покрусата при неудача. Често го срещах по коридора изтощен.

Не у всички обаче ние откриваме умората и я запомняме. За мен той си остава нежното наличие край тревожната родилка и индивида, който с ласкавите си ръце първи поема безпомощното телце на бъдещето. Нима има по-свидни неща от детските усмивки, от просълзените от благодарност майчини очи, от здравото здрависване на мъжките длани?

Бъди постоянно подобен, доктор Душепеев - лоялен и любящ, популярен покровител на живота! Възвръщай преломените криле на обезкрилените и вдъхвай религия там, където я зоват пресъхналите устни на страданието.
А ние ще мислим за теб с удивление, с поклонение, което ти заслужаваш... И с голям букет от цветя...

С благодарност: Нели Веселинова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР