В разгара на сезона на лалетата нидерландските градинари са принудени

...
В разгара на сезона на лалетата нидерландските градинари са принудени
Коментари Харесай

Милиони цветя се унищожават всеки ден в Нидерландия

В разгара на сезона на лалетата нидерландските градинари са принудени да унищожават милиони цветя всеки ден. Това е невиждана обстановка, подбудена от пандемията от новия ковид, който удари мощно търсенето, осведоми Франс прес.

Огромни купчини лалета, рози, хризантеми и други растения могат да се видят от една седмица на най-големия пазар за цветя в света. Причината е, че няма купувачи.

Единственото решение е да ги унищожаваме, със страдание споделя представител на кооператива Royal FloraHolland - нидерландския колос в бранша на градинарството.

" Пазарът за цветя в Нидерландия съществува към този момент над 100 години и за първи път сме изправени пред такава рецесия ", добавя той.

Според Royal FloraHolland  70 до 80 на 100 от общата продукция на цветя е на път да бъде унищожена в страната, тъй като нидерландските производители прибягват до същото решение в личните си стопанства, осведоми Българска телеграфна агенция.

Затварянето на пазарите и комерсиалните обекти, както и слагането под карантина на хората в редица европейски страни, води до трагични последствия за градинарството в Нидерландия, със страдание заключава Приска Клийн, шеф на Кралската асоциация на производителите на луковици на цветя (KAVB).

Според госпожа Клийн тази санитарна рецесия избухва в най-лошия миг за производителите на лалета, един от знаците на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР