В разгара на лятото - вкусни изкушения вече ни дебнат

...
В разгара на лятото - вкусни изкушения вече ни дебнат
Коментари Харесай

Внимание: Месото, майонезата и морските дарове са най-опасните храни през лятото

В разгара на лятото - вкусни изкушения към този момент ни дебнат съвсем на всяка крачка – по пазарите в страната, по алеите на огромните паркове и по пътя към плажа в морските ни курорти. С повишението на градусите обаче пораства и рискът от хранителни натравяния. Особено в случай че продуктите не се съхраняват вярно.

Проучване на европейски потребителски организации сподели, че най-опасните храни през лятото са: месото, майонезата, морските блага и някои плодове и зеленчуци. Тъй като при тях размножаването на бактериите при високи градуси става с най-бърза скорост.

Според Венета Николова менюто навън крие доста опасности.

„ Особено, когато си взимат сандвич от някоя лавка, будка и решиш да сложиш кетчуп или майонеза. Те въпреки всичко съдържат съставки, които се скапват на по-високи температури ”, твърди пред Нова тв Венета Николов, консуматор.

Венета към този момент има неприятен спомен от такива покупки на храни навън. Затова постоянно има едно мислено, когато избира какво и от къде купува, до момента в който търси хладина в парка.

„ Стигала съм до повръщане след консумация на съответна храна, изложена по-дълго време на слънце. Ставаше въпрос за пица на парче от будка. На витрината, от слънцето, температурата много се подвига – очевидно не е положително място за предпазване на храни ”, показва Венета.

Още по-внимателна е, когато избира храни за детето си. Особено откакто схваща за случая с любеница с аромат на ацетон, за който алармираха консуматори в обществените мрежи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР