В разгара на четвъртата вълна: защо децата бяха затворени първи

...
В разгара на четвъртата вълна: защо децата бяха затворени първи
Коментари Харесай

Какво да се направи, за да се върнат децата в клас - говори експерт

В разгара на четвъртата вълна: за какво децата бяха затворени първи и ще се върнат ли скоро в учебно заведение? В студиото на " Денят стартира " на Българска национална телевизия тематиката разяснява Георги Богданов, изпълнителен шеф на Националната мрежа за децата.

" Ние непрекъснато приказваме с Министерството на образованието и опазването на здравето, тъй като това, което се случва, е безусловно неприемливо - да бъдат отворени заведения за хранене, само че да бъдат затворени децата ни ", съобщи Богданов.

Децата, изключително българските, са извънредно травмирани поради това, че са най-вече затворени. Като гражданска организация настояваме, че учебните заведения би трябвало да бъдат отворени. Трябва да бъдат взети някои съответни политически решения, сподели още той.

" На първо място би трябвало да се даде явен отговор на това дали учителското съсловие ще се имунизира или не, при какви условия и за какво продължава да има учители, които не са имунизирани, а работят с нашите деца. Второ, има родители, които не желаят да се вършат проучвания на децата им за коронавирус, става дума за тези, които са с взимане на слюнка, неинвазивни. Има и родители, които желаят децата им да се тестват и бъдат в една добра и предпазена среда ", съобщи Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва, а рецесията е безусловно неуправляема във връзка с децата, по тази причина просветителното и здравното министерство би трябвало да създадат явен проект.

" Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на страната, е да се изчакат изборите. Малките деца най-малко би трябвало да бъдат пуснати да учат, тъй като на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде арестувано вниманието пред екрана по този начин, както при огромните ", съобщи той.

Трябва да се дискутира по какъв начин ще стане безвредна средата в учебно заведение и по какъв начин да се направи такава организация на работа, че да се обезпечи присъствено образование за децата на тези родители, които нямат срещу неивазивните проби, разяснява още Богданов.

Според шефа на Национална мрежа за децата няма страна, която да предлага мярка неимунизираните учители да преподават от у дома.

" Аз не мога да си показва, че един преподавател ще си стои у дома, а 30 възпитаници ще стоят в клас единствено тъй като той не желае да се имунизира ", съобщи Богданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР