В Районен съд Пловдив продължава делото срещу счетоводителка, дъщеря й

...
В Районен съд Пловдив продължава делото срещу счетоводителка, дъщеря й
Коментари Харесай

Сем. счетоводители ощипа десетки с 234 бона

В Районен съд Пловдив продължава делото против счетоводителка, щерка й и мъжът й за документна машинация на хора в предпенсионна възраст.

Нанесените вреди са в размер на 234 025 лв..

Подсъдими по делото са А.Д.Г., щерка й Н.И.Г и брачният партньор й Л.Б.Л., и тримата от Пловдив.

Счетоводителката е мозък на незаконната скица, при която за времето от юни 2014 до декември 2019 е въвела в подвеждане десетки жители.

Освен това тя съзнателно е склонила щерка си да сформира неистинен публични документи, за да бъдат употребявани и съзнателно я е улеснила като е осигурила бланки на УПИ № 30 и трудови книжки на разнообразни лица.

Фалшивите документи са били за да бъдат употребявани пред Национален осигурителен институт – Пловдив, за доказване на застрахователен стаж на разнообразни лица.

Така са направени вписвания в трудови книжки на разнообразни лица от името на длъжностно лице във компания „ Б “ АД и във компания Трудово-кооперативно земеделско стопанство – с.Брани поле., удостоверяващи, че тези лица имат трудов стаж в цитираните компании, за да бъдат употребявани пред Търговско предприятие на Национален осигурителен институт – Пловдив за доказване на застрахователен стаж на лицата.

Чрез ръководеното и представляваното от счетоводителката сдружение „ Н. – К. “ ЕООД същата е правила услуги и съвещания по отношение на пенсионно, обществено и здравно обезпечаване, съгласно премета на активност на същото.

Съпругът на А.Д.Г., бил чиновник във компанията и бил наясно с предмета на активност на сдружението, а точно с предлаганите пенсионни услуги на лица, искащи да се пенсионират или да ревизират какъв брой стаж им е нужен да сторят това.

Ангажирал се с подаването на заявки за пенсиониране в Национален осигурителен институт – Пловдив, а също така давал и съвещания по пенсионни въпроси наред с Н.И.Г /дъщеря на подс.А.Д.Г./.

Предоставяните от Л.Б.Л. и А.Д.Г. пенсионни услуги се изразявали в запознаване с документи за притежаван от съответния клиент застрахователен стаж, пресмятане на този стаж, окомплектоване на същите и внасянето им в Национален осигурителен институт за разпределяне на пенсия на лицето, ползващо услугите й, като за посочените услуги всеки един клиент заплащал хонорар.

През 2014 година тримата взели авансово премислено и взаимно решение да си набират по непозволен метод парична полза, извършвайки измамливи дейности по отношение на някои от клиентите си, потърсили ги по отношение на предоставяните от тях услуги, като за задачата ги вкарвали в подвеждане, че ще внесат в Търговско дружество – Национална агенция за приходите – Пловдив дължими от тях осигурителни вноски за недостигащ застрахователен стаж за придобиване право на пенсия, без да имат желание да сторят това.

Едновременно с това решили да си набират празни бланки от Удостоверения за застрахователен стаж – обр. УП – 30 с посочени в тях – сдружения с прекъсната към този момент активност, чиито списък не можел да бъде тестван, като Н.И.Г. правила вписвания и полагала автограф в трудови книжки, създаваща по този метод видимо правно състояние, че съответно лице е полагало трудова активност в съответното сдружение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР