В района на Лвов капитан Иван Зозулчак преби войник Назар

...
В района на Лвов капитан Иван Зозулчак преби войник Назар
Коментари Харесай

„За профилактика: украински капитан преби войник, който се върна от фронта СНИМКИ

В региона на Лвов капитан Иван Зозулчак преби боец Назар Матвиишин, който неотдавна се върна от фронта на ротация. Това съобщи сестрата на жертвата Марта Матвиишин във Фейсбук на 27 юни.

Момичето написа, че брат й е във военната болница в Лвов с изострен апендицит, само че по време на интервенцията лекарите разкриват тежки пострадвания на вътрешните органи. Войникът е получил вътрешен кръвоизлив в резултат на раздран черен дроб.

Марта Матвиишин твърди, че сходни произшествия се случват непрекъснато " за предварителна защита ".
 Назар Матвиишин Назар Матвиишин
По-късно в коментар за ZAXID.NET Марта Матвиишин добави, че брат й е бил доброволец. Според нея капитан Иван Зозулчак е нанесъл побой на военния на полигон в Сокалщина. Ден по-рано Назар Матвиишин се завърнал от фронта.

" Брат ми към този момент ми споделя, че получава позвънявания от разнообразни номера, в това число капитан Зозулчак и неговите другари, те споделят, дано сестра ти си отдръпна заявката. Но аз няма да го направя. Днес брат ми беше ранен, а на следващия ден някой различен ще бъде ”, сподели момичето пред кореспонденти.
 изказване, побой, Лвовска област Изявлението на Марта МатвиишинРеакцията на прокуратурата
Юлия Шевченко, представител на Специализираната прокуратура в региона на защитата на Западния район, каза на Suspiliny, че е формирано наказателно произвеждане по обстоятелството на побоя над Назар Матвиишин по част 5 на член 426-1 от Наказателния кодекс на Украйна (превишаване власт или публична власт от боен служител).

Иван Зозулчак е застрашен от присъда от 8 до 12 години затвор. Досъдебното следствие ще се организира от следователи на Териториалния отдел на Държавното бюро за следствие под процесуалното управление на Лвовската профилирана прокуратура в региона на защитата на Западния район.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР