В района на Брянск днес почти едновременно се разбиха изтребител-бомбардировач

...
В района на Брянск днес почти едновременно се разбиха изтребител-бомбардировач
Коментари Харесай

Русия изгуби два бойни самолета и два хеликоптера над собствена територия

В региона на Брянск през днешния ден съвсем по едно и също време се разрушиха изтребител-бомбардировач Су-34, изтребител Су-35 и два хеликоптера Ми-8 на съветската войска, като по предварителни данни всички те са били част от една авиогрупа, твърди московското издание " Комерсант "

Според негови източници изтребителите е трябвало да нанесат ракетно-бомбени удари по цели в Черниговска област на Украйна, а да им обезпечат поддръжка, в случай че Су бъдат свалени, в това число и с прибиране на катапултиралите екипажи.

В резултат на злополуката починаха екипажите и на четирите летателни апарата, написа " Комерсант ".
Комерсант, базирайки се на неназовани специалисти, написа, че съдейки по видеозаписа на очевидци, на който се вижда по какъв начин ракета се доближава към хеликоптер, офанзивата може да е била осъществена от самолети или хеликоптери, може би авиогрупата е попаднала в засада. Атаката най-вероятно е осъществена със средства за поразяване въздух-въздух - т.е. от противников самолети или хеликоптери, считат специалисти, интервюирани от изданието.

Единственият случай, коментиран от управляващите, е злополуката на хеликоптера в Клинци, който се намира на 40 километра от руско-украинската граница. Данни, че не два, а четири самолета са паднали едновременно в региона на Брянск, се появяват единствено в пресата и телеграм каналите, те не се удостоверяват от публични източници.

Според Telegram канала Baza починалите са девет души: трима членове на екипажа на Ми-8, трима членове на екипажа на втория Ми-8, двама водачи на изтребителя Су-34 и водач на изтребителя Су-35.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР