В ранните часове на вторник Русия предприе изключително интензивна въздушна

...
В ранните часове на вторник Русия предприе изключително интензивна въздушна
Коментари Харесай

Русия предприе изключително интензивна въздушна атака срещу Киев

В ранните часове на вторник Русия предприе извънредно интензивна въздушна офанзива против Киев, употребявайки безпилотни самолети, крилати и евентуално балистични ракети, оповестиха представители на градските управляващи. Това е осмото нахлуване по въздух против украинската столица този месец.

„ Тя беше изключителна по своята компактност – оптимален брой атакуващи ракети за най-кратък интервал от време “, съобщи Серхий Попко, началник на градската военна администрация на Киев, в коментар, оповестен в приложението за известия Telegram.

По предварителна информация голямата част от вражеските цели във въздушното пространство на Киев са били открити и унищожени, означи още той. Не е известно незабавно какъв брой обекта са били свалени над града и дали някой от тях е съумял да порази задачата си.

След едноседмично спиране, в края на април Русия възобнови тактиката си за нанасяне на удари с ракети с огромен обхват и през последните дни извърши голям брой такива, постоянно ориентирани против Киев. Досега Украйна е съумяла да отблъсне по-голямата част от нападенията.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че падащи парчета са запалили няколко автомобила и са развалили постройка в регион Соломянский в западната част на столицата. Трима души са били ранени.

Кличко заяви, че южно от Бориспол системите за противовъздушна защита са отблъснали офанзива с дрон. В града, намиращ се югоизточно от Киев, се намира главното пътническо летище на столицата, което сега е затворено.

Щетите в други региони не са обилни и няма непосредствена информация за възможни жертви там, обявиха от военната администрация.

В ранните часове на вторник сирените за въздушно нахлуване зазвучаха в съвсем цяла Украйна и бяха чути над Киев и района в продължение на повече от три часа.

" Мисля, че това беше една от най-шумните нощи в Киев от известно време насам, в случай че се съди по обстоятелството, че доста от моите другари, които живеят в другия завършек на града, се разсъниха със звуци като тези ", написа Юлия Тимошенко и пусна в Twitter звуков запис от ракетното нахлуване.

I think this was one of the loudest night in Kyiv in a while judging by the fact that so many of my friends who live across the city woke up to something that sounds like this
— Julia Tymoshenko
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР