В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ народният представител Даниел Лорер бе

...
В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ народният представител Даниел Лорер бе
Коментари Харесай

ПП с позиция: Поведението на симпатизантите на „Възраждане“ срещу Даниел Лорер е недопустимо!

В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ националният представител Даниел Лорер бе заобиколен компактно от група хора, които бяха разпознати от медиите като последователи на Политическа партия „ Възраждане “, и атакуван вербално. След като Лорер напуща кафене наоколо до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и тирада на омразата на база неговия еврейски генезис.  

 

Политическа партия „ Продължаваме промяната “ се опълчва твърдо на всевъзможен тип дискриминационна тирада и хулигански офанзиви. За нас, като партия в държава-членка на Европейски съюз, е неприемливо в XXI век към момента да съществува сходен тормоз на етническа или верска основа.

 

„ Продължаваме промяната “ неведнъж се е потвърдила като последовател на свободата на изложение, само че остава яростен съперник на речта на омразата.

 

Използваме случая, с цел да изразим още веднъж мощно безпокойствие от безнаказаното към този момент разпалване на етническа ненавист в българското общество. С ясното схващане, че се прави с предизборни цели, сме уверени, че безмълвното насърчаване на такова държание надалеч не е безобидно.

 

Нападението над националния представител Даниел Лорер е неприемливо и чакаме забърканите в тази хулиганска офанзива да бъдат подведени под отговорност, оповестиха от пресцентъра на „ Продължаваме промяната “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР