В рамките на три дни необичайно много и рязко се

...
В рамките на три дни необичайно много и рязко се
Коментари Харесай

Собственик на бензиностанция: Законът строго забранява пълненето на гориво в туби и цистерни, на каквото станахме свидетели

" В рамките на три дни извънредно доста и внезапно се подвигнаха цените на горивата на интернационалните пазари – в границите на 250-260 $ на звук, което към 0,35-0,37 лева на литър. Това е доста рядко срещано събитие, подбудено от внезапното търсене на нефтопродукти “, разяснява Димитър Хаджитодоров, притежател на бензиностанция.

" При едно повишение на търсенето е обикновено цената да бъде внезапно нагоре. В същия миг нашите вносители доста мъчно реагираха на това внезапно повишение, тъй като действително вносителят работи на доста дребна надценка. И когато се получи този внезапен скок, те не могат да си разрешат да продават на загуба горивата, които имат сега, тъй като със същите пари не могат да заредят нови горива “, изясни Хаджитодоров пред bTV.

" В рамките на 0,20 лева е оптималното нарастване. Някои сътрудници злоупотребиха с цени над 3 лева, което не е реалистично. Цената на едро сега е към 2,55 лева С надценката от 0,20 лева естествената цена е 2,80 лева “, добави той.

Димитър Хаджитодоров посочи, че законът строго не разрешава пълненето на гориво в туби и цистерни, на каквото станахме очевидци. Той си изяснява протичащото се някои бензиностанции в тази връзка с липса на надзор.

Собственикът на бензиностанция успокои, че горива има и хората би трябвало да са спокойни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР