В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

24 пияни и 15 дрогирани водачи през последното денонощие

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 9206 моторни транспортни средства , оповестяват от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 11 586 водачи и пасажери. Съставени са 2622 фиша и 593 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са открити общо 24 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 17 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 промила, а двама, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15 души , а двама са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор " са тествани 1958 МПС и 2364 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 602 фиша и 117 акта. Установени са трима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Двама са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.
 32 пияни водачи пипна КАТ за ден
32 пияни водачи пипна КАТ за ден

Пътните служители на реда засякоха и 25 дрогирани зад волана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР