В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

Хванаха общо 41 пияни и дрогирани водачи през последното денонощие

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 10 441 моторни транспортни средства през последните 24 часа, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 13 384 водачи и пасажери, като са формирани 2919 фиша и 909 акта за открити административни нарушавания . Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози.

През миналия ден са открити общо 19 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 13 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 22 души , а осем, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2908 МПС и 3249 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 794 фиша и 197 АУАН. Установен е един лидер, управлявал след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Четирима са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
 Хванаха 26 водачи да карат пияни и 16 дрогирани за през днешния ден
Хванаха 26 водачи да карат пияни и 16 дрогирани за през днешния ден

14 са получили актове и са останали без книжки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР