В рамките на посещението си в Истанбул украинският президент Володимир

...
В рамките на посещението си в Истанбул украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Вартоломей: Вселенската патриаршия винаги е на страната на Украйна

В рамките на визитата си в Истанбул украинският президент Володимир Зеленски с срещна с духовния водач на православните християни - Вселенски Патриарх Вартоломей.

Зеленски е разискал с патриарха реализацията на украинската формула за мир и връщане на децата, които са депортирани от окупираните отеритории, за които Украйна се стреми да върне в фамилиите им, оповестява " УНИАН "

" Благодаря за непоколебимата поддръжка и молитвите за мир, за осъждането на експанзията и всестранната помощ за украинци и украинки, потърпевши от войната ", сподели водачът от Киев.

На собствен ред Вартоломей се изрече за допустимо най-скоро привършване на войната в Украйна и поддържа изказванието на турския президент Ердоган - че тя би трябвало да бъде завършена с дипломатически средства.

" Вселенската патриаршия... постоянно е на страната на Украйна... бих желал да се върнат всички пленени и изключително всички деца, които се намират надалеч от домовете си ", споделя той представен от украинската медия.

Зеленски взе присъединяване и в специфична заупокойна молитва, която патриархът персонално отслужи в памет на жертвите във войната в Украйна.

По-късно в обръщение той благодари на Вартоломей за " духовната поддръжка на Украйна и украинците, за молитвите за мир за цялата наша земя и за целия наш народ ".

Молитвата бе отслужена в катедралата " Св. Георги " във Фенер, оповестява изданието Orthodox times.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР