В рамките на четири дни от 9-и до 13-и ноември

...
В рамките на четири дни от 9-и до 13-и ноември
Коментари Харесай

Завърши третата част от проекта Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните

В рамките на четири дни от 9-и до 13-и ноември в зала „ Атаро Клима “, гр. Пловдив се организира третата част от образованието “Програма за реализиране на по-добри резултати при 14-годишните”. Основната тематика беше „ Интегрираната подготовка (кондиция и тенис) в общия предварителен интервал “. В лагера участваха част от най-хубавите ни родни гении до 14-год. и техните треньори. Събитието се организира при отлични условия, които бяха предоставени от домакините от зала „ Атаро Клима “, гр. Пловдив.
При сериозен интерес се организираха и другите две елементи по програмата през месеците юни и юли в София.

Младите ни тенис гении и техните треньори оцениха като извънредно позивно провеждането на подобен вид образование в България.

БФТ е единствената федерация, която получи и се възполва от правото да провежда оптимален брой подготвителни семинари по плана. Намерението на БФТ е и през идната година да продължи положителната взаимна работа с ITF.

Лагера в Пловдив се реализира с общителното подпомагане и финансова поддръжка от компания АГРОФЕРТ ООД.

От началото на 2017 година Международната Тенис Федерация си сложи амбициозна задача да усили опциите за развиване на надарените млади тенисисти по целия свят. Един от плановете e “Програма за реализиране на по-добри резултати при 14-годишните”. Същността му са семинари, в които треньори на най-хубавите 14-годишни деца в дадената страна се образоват по какъв начин да развият допустимо най-добре своите играчи под наблюдението и рекомендациите на специалист от ITF.

Специалистът, който води занятията в България е Франк ван Фраенховен от Холандия. Той е управител на системата за треньорско образование в Холандия от над 30 години, трансформирайки я в най-иновативната по рода си. Автор е на няколко книги с тенис устременост и редица научни публикации по тематиката. Работил е в образованието на треньори в над 75 страни. Водещ преподавател е на всички конференции на Тенис Европа и МТФ за същия интервал.

Ван Фраенховен е изготвил програмата за развиване на Холандската тенис федерация от 1986 година насам. Член е на треньорската комисия към МТФ. Като треньор е международен екипен първенец до 16 година от 2006 година на шампионата в Барселона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР