В рамките на 7 дни Комисията за регулиране на съобщенията

...
В рамките на 7 дни Комисията за регулиране на съобщенията
Коментари Харесай

За седмица КРС два пъти сменя решението си за честотите за 5G

В рамките на 7 дни Комисията за контролиране на известията (КРС) за повторно променя свое решение по отношение на бъдещоото прилагане на честотите за създаване на 5G мрежи у нас. В последна сметка, регулаторът днес  насрочи нов търг с скрито наддаване за разпределянето им на 6 април.

Преди два дни стана ясно, че пет дни преди авансово планувания за 15 март такъв търг, на 10 март КРС е отменила процедурата и е разпределила служебно честотите сред трите телекома у нас, само че един от операторите - Vivacom e подал тъжба против решението.

Това се удостоверява и от днешното известие на Комисията.  " Във връзка с завършила процедура на 10 март за осъществяване на търг с скрито наддаване за издаване на позволения за прилагане на самостоятелно избран стеснен запас - радиочестотен набор в обсег 3,6 GHz постъпи тъжба в съда от едно от предприятията, подали заявление за присъединяване в търга ", прецизират от КРС.

От него излиза наяве още, че са били прегледани " всички законови благоприятни условия за даване на радиочестотния набор и след получено единодушие от заинтригуваните страни в производството и на съображение член 156 от Административнопроцесуален кодекс, с решение от през днешния ден КРС отдръпна Решение 94/10.03.2021 година и дефинира 6 април за дата на осъществяване на търг с скрито наддаване за издаване на позволения за прилагане на самостоятелно избран стеснен запас - радиочестотен набор в обсег 3,6 GHz. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР