В рамките на 2 години поскъпването е с по-малко от

...
В рамките на 2 години поскъпването е с по-малко от
Коментари Харесай

Промяната на цената на топлинната енергия в Бургас е незначителна, обяви инж. Христин Илиев

В рамките на 2 години повишаването е с по-малко от 1%

В последния ден на юни КЕВР утвърди нови цени на топлинната сила, които влязоха в действие от 1 юли и ще важат 1 година. Ако настъпят изключителни събитията цената може да бъде преразглеждана едвам след нова година.

Одобрената цена на топлинната сила, създадена от Топлофикация Бургас е 95,20лв./Мвтч или нарастването на парното и топлата вода за жителите на морския град е едвам 0,28%. Припомняме, че през предходната година цената на топлинната сила от Топлофикация Бургас бе нараснала с едвам 0,34%, което значи, че в границите на 2 години повишаването е с по-малко от 1%, макар всички разтърсвания в това число подбудената от войната енергийна рецесия и краткотрайните проблеми с доставките и повишаването на природния газ, който е главното гориво за Топлофикация Бургас.

 „ Правим всичко допустимо, с цел да предоставяме освен качествени, само че и налични услуги на бургазлии! Промяната на цената на топлинната сила е незначителна. “ съобщи инж.  Христин Илиев изпълнителен шеф на Топлофикация Бургас.

Директорът съобщи, че хората не трябва да се смущават и от връщането на нормалната ставка на Данък добавена стойност за топлинната сила. Припомняме, че за предходния регулаторен интервал ставката на Данък добавена стойност за топлинната сила бе понижена на 11%.

„ По медиите интензивно се приказва, че не е обикновено да има покачване на цените на топлинната сила при понижение на цената на природния газ. Истината е, че с цел да няма огромен потрес за потребителите през предходната година, Правителството взе решение да понижи Данък добавена стойност, само че срокът на тази антикризисна мярка изтече. Хората не трябва да се тормозят от това. По-скоро мярката оказа помощ през предишния отоплителен сезон да няма шоково повишаване, само че в този момент обстановката е по-спокойна и всичко ще бъде постарому. “ изясни инж. Христин Илиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР